Uzun zamandır yapmak istediğim bir lezzetti bu mükemmel şeyler :) Bir kaç denemeden sonra en ama en iyi tarife ulaştığımı düşünüyorum ve sizlerle paylaşıyorum.. :)
Normal pudinglerden çok farklı, çok lezzetli ve inanılmaz hafif bir tatlı kendileri.. Hatta tek porsiyon kesmiyor benden söylemesi :) Bir kaç tane yemeğe hazır olun! Yanına da şöyle büyük bir kupa kahve yaptınız mı tamamdır! :) :)
Magnolia puding muz ya da çilek ile yenilen bir lezzet. Hatta isterseniz her ikisini de kullanabilirsiniz.. Ben çilek kullanmayı tercih ettim.
Bir de kullanacağınız bisküvi mutlaka bebe bisküvisi olmalı.
Magnolia Puding İçin Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 kutu krema (200gr.)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket bebe bisküvisi
- İsteğe göre muz - çilek
Magnolia Puding'in Yapılışı:
- Bebe bisküvisini toz haline gelecek şekilde rondodan geçiriyoruz.
- 1 litre sütü tencereye boşaltıp iki yumurta sarısını ekliyoruz. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırıyoruz ve sırasıyla toz şeker, un ve nişastayı ekliyoruz.
- Ocağa aldığımız tencerenin altını orta ateşte açıyoruz ve çırpma teli ile kaynayana kadar hiç bırakmadan çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
- Tencerede ki karışıma vanilya ve kremayı ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz.
- Servis yapacağınız kalıpların en alt kısmına önce doğradığımız çilek ya da muzu diziyoruz, ardından kabın yarısına gelecek kadar pudingi, üzerine bisküvi tozu sonrasında tekrar pudingi koyup en üste yine bisküvi koyuyoruz.
- Süslemek için yine en üst kısmına muz ya da çilek koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Çok sevgiler :)
Instagram -- didemmozkan