31 Mart 2014

Mutlu Dükkan'da Musmutlu Bir Pasta Eğitimi :)




Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz şirin şeyi ben yaptım evet! :)
Geçtiğimiz hafta inanılmaz heyecanlı ve keyifli 2 gün geçirdim.. Uzun zamandır takip ettiğim, tasarımlarına hayran olduğum, Mutlu Dükkan, sevgili Zeynep Yümlü'den keskin köşeli pasta eğitimi aldım sonunda :) Hatta kaydımı 1 ay önceden yaptırdığımdan günler bir türlü geçmek bilmedi bana :) Hele ki son günler.. Ah o son günler :) :)

Mutlu Dükkan'dan içeri girer girmez yoğun bir çikolata kokusu çarpıyor burnunuza :) Yani daha girer girmez bir mutluluk yoğunlaşıyor içinizde :) Atölyenin içi, tasarımı, renkleri, hele hele pasta ve kurabiyeleri inanılmaz güzellikte, büyüleniveriyorsunuz :) Nereye bakacağınızı şaşırıyorsunuz, yüzünüzde kocaman bir gülümseme ile  :) :)
Sevgili Zeynep Yümlü inanılmaz güler yüzlü, çokta tatlı bir insan :) Her detayı dikkatlice, özenle anlatıyor. Eğitim hiç bitmesin istiyorsunuz :) Şahsen ben hiç bitmesin istedim :)

Pastanın en zor kısımları (ve en dikkat gerektiren kısımları) pastayı sıvamak ve şeker hamuru ile kaplamak. Hem çok hızlı hem de çok dikkatli olmanız gerekiyor.. Ve bu sizin bin bir emek ile hazırladığınız, uğraştığınız pastanıza bir şey olacak diye ödünüz kopuyor :) Zeynep Yümlü her aşamada yanınızda ama kesinlikle ellemiyor, her şeyi sizin yapmanızı sağlıyor.
Günün sonunda yüzünüzde kocaman bir gülümseme ve tabiki gururla :) pastanıza bakıp duruyorsunuz :)
Evinize gittiğinizde ise iki gün boyunca o kadar uğraşıp emek verdiğiniz pastanızı asla kesmek istemiyorsunuz :) Sonunda ısrarlara dayanamayıp elleriniz titreyerek de olsa :) kesiyorsunuz.. Dışının güzelliği kadar içi de yumuşacık mis gibi bir kek ve inanılmaz lezzetli..





Gelsin artık daha yüksek ve keskin köşeli pastalar! :) :)
Tüm Mutlu Dükkan çalışanlarına ve tabiki Zeynep Yümlü'ye koskocaman Teşekkürler!

Instagram -- didemmozkan

28 Mart 2014

Eda Zeynep'in Doğum Günü Pastası





Eda Zeynep'in renklerini çok sevdiğim 'Canım Kardeşim' temalı doğum günü pastası :)
Musmutlu, sağlıklı yılları olsun..

Çok sevgiler.

Instagram -- didemmozkan

23 Mart 2014

Tahinli Kek





Konulduğu her şeye inanılmaz bir lezzet katıyor şu tahin :) Tahinlilerden favorim tahinli pide iken tahinli çörek ve açma geliyor arkasından sırasıyla.. Tahinli kek ise keşfettiğim yeni lezzet olup listenin başına gelip oturuverdi :) Geçtiğimiz hafta Tanem'ciğimi  (cevizlitarçınlı) ziyarete gitmiştik, canım arkadaşımda yediğim tahinli keke bayıldım! Hemen yapıp bütün keki yemeliydim! :) :) Tahinli tatları seviyorsanız eminim siz de bayılacaksınız! :)



Tahinli Kek İçin Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 yemek kaşığı sıcak su

Tahinli Kek'in Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında ki yumurtaları derin bir kaba alıp vanilya ve şekeri ekleyerek mikserin yüksek hızında 3-4 dk çırpıyoruz. Ardından sıcak suyu ekleyip 10 sn çırpıyoruz.
  • Tahini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu azar azar ve mutlaka eleyerek ekliyoruz. En son kabartma tozunu da eleyerek ekleyip, kabartma tozu karışana kadar (10-15sn) çırpıyoruz.
  • Önceden ayarlanmış 170 derece fırında 35-40dk pişiriyoruz.
Afiyet Olsun!

Not: Ben 22cm'lik çember kalıpta pişirdim. Herhangi bir kek kalıbını tercih edebilirsiniz.

Mutlu haftalar..

Instagram -- didemmozkan

17 Mart 2014

Kız Bebek Kurabiyeleri






Geçtiğimiz ay yeni doğacak İklim bebek için hastanede ikram edilmek üzere hazırladım bu şirin kurabiyeleri :) Pembe, beyaz ve mor renklerin uyumu ile hem çok zarif hem de çok sevimli oldular..
Sağlıklı, huzurlu, musmutlu uzuuuunnn yılları olsun İklim bebeğin :)

Mutlu haftalar..

Instagram -- didemmozkan

10 Mart 2014

Hikayeli Aşk Kurabiyeleri





Geçtiğimiz ay yapmıştım bu şirin şeyleri.. Hikayemiz Ankara - Sivas arasında yaşanan bir aşkı anlatıyor görüldüğü üzere :) Pastel tonlara da bayıldığımdan keyifle hazırladığım bir çalışma oldu :)


Çok sevgiler.

Instagram -- didemmozkan

4 Mart 2014

Limonlu Cheesecake




Bir süredir sürekli bende bir cheesecake yapma isteği :) Çok severim kendilerini, çokta yerim ama hep ben yapayım, ev yapımı olsun, katkısız olsun, benim de evimde olsun derken sonunda yaptım :)
Öncelikle limonlu yapmak istedim, sonra frambuazlı, çikolatalı, çilekli daha bir sürü devamı gelecek diye düşünüyorum :)
Limonlu chesesecake ise meğer en zoruymuş :) Zaten huyumdur, hep gider zorları seçerim bilmeden :)
Zor dediğim ise en üstte ki limonlu sos.. Biraz araştırdıktan ve bir kaç denemeden sonra en iyi sonuca ulaştığımı düşünüyorum yine :)

Yapımı birazcık uğraşlı olsa da bence bu lezzet için değer :)  Bir de birazcık fazladan bulaşık çıkıyor olabilir :) Sonra ben görmedim, okumadım demeyin! :) Bu kadar uzun yazmam sizi korkutmasın o benim detaycılığımdan kaynaklanıyor :)
Son olarak :) kendilerinin buz dolabında 5-6 saat beklemesi gerektiği için bir gece önceden yapmanızı öneririm. Ya da akşam gelecek misafirinizi için yapacaksanız sabahtan da yapabilirsiniz..

Cheesecake yapımının en önemli püf noktası bütün malzemelerin kesinlikle oda sıcaklığında olmasıdır unutmayın.
Verdiğim ölçüler 22cm'lik çember kalıp içindir. Kalıbın kelepçeli ya da normal olması farketmez. Eğer kalıbınız daha büyükse ölçüyü arttırarak yapmalısınız.

Geçiyorum tarifime..


Cheesecake'in Tabanı İçin Malzemeler:

  • 125 gr. tereyağ
  • 2 paket Burçak bisküvi

İç Kreması İçin Malzemeler:

  • 2 paket krem peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı krema


Limonlu Sosu İçin Malzemeler:

  • Yarım limonun suyu
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyeğ (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 paket vanilya


  • Limonlu Cheesecake'in Yapılışı:




  • Öncelikle tabanını hazırlıyoruz ve fırını 170 dereceye ayarlıyoruz. Tabanını hazırlamak için bisküvileri tereyağ ile birlikte toz haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz. Ardından altına yağlı kağıt serip kenarlarını yine yağlı kağıt ile sıkıştırdığımız çember kalıbın içine rondonun içindeki tüm karışımı döküp elimizle bastırıyoruz. Bu şekilde fırında 10 dakika pişiriyoruz ve tabanımız hazır.


  • Kremasını hazırlamak için derin bir kaba bütün krem peynirleri koyuyoruz ve çatalla iyice eziyoruz. Üzerine tüm şekeri döküyoruz ve peynir ile şekeri pürüzsüz hale gelene de mikserle çırpıyoruz. Ardından krema, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak mikserin hızını düşürüp yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz. Hazırladığımız iç kremayı bisküvili taban üzerine döküp 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz.


  • Karışım fırında pişerken en üst kısma süreceğimiz sosu hazırlayabiliriz. Bunun için öncelikle orta boy bir sos tavasına yumurta sarıları ve şekeri koyup tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Ardından en küçük ocağınızın en kısık ateşine alıyoruz tavayı. Karıştırarak azar azar yarım limon suyunu ekliyoruz ve karışım koyulaşana dek karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra tereyağ ve kremayı ekleyip tekrar koyulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. en son vanilyayı da ekledikten sonra ocağı kapatıyoruz ve biraz daha karıştırıp bırakıyoruz.

  • Fırından çıkan kremalı taban tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve yine soğumuş olan limonlu sosu üzerine döküp spatula yardımı ile üzerine güzelce yayıyoruz. Ardından hemen buz dolabına kaldırıyoruz. 5 - 6 saat dolapta dinlendiriyoruz.

Afiyet Olsun!

Not: Kremalı tabanla limonlu sosu birleştirmek için ikisininde tamamen soğumuş olması gerekiyor. Yani ikisi de piştikten sonra 2 saaat mutlaka beklemeniz gerekiyor. Buz dolabında bekleme süresi uzun olduğundan bir gece önceden yapabilirsiniz. Limonlu sosun en önemli püf noktası da sürekli karıştırmak ve limonun miktarıdır. Sosa koyacağınız limon suyu yarım limonu geçmemeli. Aksi taktirde metalimsi çok kötü bir tat elde edersiniz. Sebebi de yumurta ile karışmasıdır. Yani yarım limonun suyu kafidir :)


Çok sevgiler :)
Instagram -- didemmozkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...